sfeerlichtjes van fietsband

Hoe leuk is dit sfeerlichtjes van fietsbanden. Dit is héél eenvoudig te maken en leuk voor binnen of zelf op je tuintafel.

Ik probeer iedere avond een ommetje te maken, altijd op het zelfde tijdstip. En gisteren liepen we al in de schemer, de herfst is ook al begonnen hé. Voor vandaag stond het uitwerken van een creatief idee op mijn lijstje. Na mijn wandelingetje heb ik nog even lekker buiten gezeten en daar onstond het idee. Ik vroeg Peter of hij mijn band kon maken eerder die avond. Deze lag op de tuintafel. Om het buiten wat gezelliger te maken had ik wat waxinelichtjes op tafel aangestoken. Het ging gewoon spontaan, ik draaide om een waxinelichtje de fietsband. Ik heb dit ooit ergens gezien en vond het toen al een leuk idee. Natuurlijk ging Peter met mij de veiligheidsaspecten bespreken. Hij dacht dat de fietsband in brand zou vliegen door de hitte van het warme kaarsvet en de geleiding van het aluminium cupje om het kaarsje. Ik heb gewacht tot het kaarsje uit ging, maar er gebeurde niets. Toch kies ik voor zekerheid, dus ik heb een oplossing gezocht en gevonden voor dit probleem.

In dit blog zal ik het jullie uitleggen. Lees eerst het hele blog, want ik vertel je nog vanalles wat handig is om te weten voor je gaat shoppen.

Gebruikte materialen

  • oude fietsbanden, vraag bij de fietsenwinkel naar de platte modellen
  • bladlood
  • lineaal
  • stanleymesje
  • kaarsen
  • secondelijm
  • waxinelichtjes
  • eventueel ronde glazen bakjes voor waxinelichtjes( wanneer je niet aan bladlood kunt komen)
fietsbanden recyclen

Het maken van de loodkokertjes:

Om geen enkel risico te lopen, want wie zit er te wachten op brand in je woning? Om de kaarsen en om de waxinelichtjes heb ik van bladlood eerst een kokertje gemaakt. Dit bladlood kun je bij de bouwmarkt op kleine rolletjes krijgen. Laat je geen dik lood aanpraten, want dit buigt moeilijker. Vraag naar het dunste lood. Ik heb stroken er omheen gedaan van 3,5 cm hoog en 25 cm lang. Dit is een hoogte die past bij de grote waxinelichtjes en goed is om de kaars. Ik heb het ook voor de kleine waxinelichtjes gebruikt, maar die heb ik 2 op elkaar gezet. Deze hoogte past ook goed bij de fietsband die ik had. Deze had een hoogte van 3,5 cm.

De fietsband

Ik had één platte fietsband. Vanmorgen ben ik meteen naar de fietsenwinkel geweest en heb een hele zak mee gekregen. Hier zaten ook ronde banden van racefietsen bij, maar die vallen niet zo plat. Hier doen we nog wel een keer iets anders mee. Je kunt de oude fietsband eerst even goed schoonmaken met een warm sopje. Wanneer je de fietsband uiteindelijk wat meer wil laten glanzen, spuit ik er altijd een beetje bladglans op. Dit pas doen wanneer je de waxinelichtjes klaar hebt.

Het verwerken van de fietsband.

Ik heb het begin van de fietsband eerst vastgelijmd met secondelijm aan het loodkokertje. Laat het kaarsje in het kokertje zitten wanneer je de fietsband er omheen draait. Het kokertje blijft dan beter in vorm. Ik heb ook gemerkt dat het gemakkelijker is om nadien het kaarsje te wisselen. Je kunt er een hele band omheen draaien of een stuk. Wanneer je dit afwisseld krijg je lichtjes met verschillende diameters en dat is weer speels als je ze als groep neerzet. op het einde heb ik de band weer vastgezet met lijm. Ook heb ik de band even dicht gelijmd. Ik heb bij een paar lampjes ook het ventiel laten zitten, geinig toch?  Even nog wat extra uitleg bij de kaarskandelaar. Nadat ik het kokertje gemaakt heb, ben ik met het wikkelen van de band wat hoger begonnen, kijk maar eens op de foto hier onder. Hierdoor krijg je een wat hogere kandelaar. Past vind ik, beter bij een kaars. Je las hierboven al dat ik voor wat meer glans op de band bladglans gebruikt heb, maar een beetje gaat olie is ook prima.

Jullie kunnen nu los. Je kunt allerlei kleuren kaarsen en waxinelichtjes gebruiken. Volgens mij is dit ook een leuk cadeau om te geven voor een verjaardag.

Blog 2handjes

 

 

Copyright 2Handjes Algemene Voorwaarden | AVG