Met kapotte fietsbanden maak je de leukste voorwerpen. Recyclen van materialen is leuk en je bent goed bezig.
Jullie willen het vast niet horen, maar dit blog schrijf ik bij een temperatuurtje van 30 graden aan het zwembad. De eerste twee weekjes van ieder jaar vertrek ik naar Curaçao. Een moment voor mezelf, het drukke leven even ontvluchten om me te verdiepen in allerlei studieboeken. Met 2handjes.nl verdien ik mijn boterham, dit jaar vier ik het 20-jarig bestaan. Belangrijk is dan ook, dat iedereen me weet te vinden. Gevonden wordt op het web en via socialmedia. Je kan roepen, ik weet niet hoe ik dat voor elkaar krijg. Diane is anders, ik verdiep me erin. Niemand om me heen, met mooi weer, want daar ben ik dol op. Momenteel ben ik een boek aan het lezen over websites. Taaie kost, maar ik wordt er inmiddels blij van. Er komen steeds meer nieuwe klanten bij en ik mag me dus IEDERE DAG met mijn creativiteit bezig zijn. Bloggen is goed voor de vindbaarheid, dat was de eerste reden waarom ik ermee begonnen ben. 85 blogs verder is dat helemaal niet meer de reden.
Ik vind het heerlijk om mijn kennis met jullie te delen en dat ik gevonden wordt is een extra cadeautje. Kom daar gaan we......
Gebruikte materialen
- oude fietsbanden
- een schaar
- secondelijm
- bloempotjes zwart keramiek 11,5 x 10 cm
Het verwerken van je fietsband.
En is het gelukt om oude fietsbanden te bemachtigen? De fietsenmaker, bewaart ze voor mij. Misschien een idee, om het daar te vragen. Je kunt de fietsbanden op verschillende manieren verwerken, ik vertel je hoe ik het gedaan heb. Wanneer je een fietsband open knipt, zit er vaak een hoop wit poeder in. Talkpoeder, om te voorkomen dat er vocht in de band komt. Door de drukverhoging of koud weer krijg je condensvorming van de ingeblazen lucht. Door het vocht kan de band aan elkaar gaan plakken als deze weer leeg stroomt. Dit poeder kunnen we er eenvoudig afwassen met warm water en afwasmiddel. Ik spuit over mijn ontwerp als het klaar is bladglans, dat maakt de band wat vetter en het geeft een mooie glans. Doe dat écht pas als het klaar is, anders heb je er alleen ongemak van met het lijmen. Vettigheid lijmt niet.
Ik ben begonnen met het knippen van stukken en heb de onderkant van het potje beplakt. Het rechtse bloempotje heb ik omwikkeld met stroken fietsband. Begin onderaan en werk naar boven.Ik heb ze in eerste instantie de band alleen vastgezet met secondelijm aan het begin en uiteinde. Werk voorzichtig, er zit al snel teveel lijm aan en pas op je vingers. Allen stroken bleek een beetje saai te zijn, dus heb ik de strookjes hier en daar omgekruld en vastgelijmd. Hier en daar een vouw erin vond ik mooier. Ik heb de strook aan de bovenzijde aan de binnenkant van het potje gelijmd.
Gebruik ook een ventiel of een fietsband met een tekening of plakker.
Je kunt eindeloos experimenteren. Op het linker potje heb ik zelfs drie ventielen gebruikt, of lijm een smalle strook aan de bovenrand en rol het laatste stukje op. Secondelijm doet wonderen. Nogmaals lijm voorzichtig en ga lekker los.